Доступність посилання

ТОП новини

У Москві заявляють, що позбулися хімічної зброї ще минулого року


Речниця МЗС Росії Марія Захарова раніше заявила, що Москва підготує контрзаходи у відповідь на нові санкції США
Речниця МЗС Росії Марія Захарова раніше заявила, що Москва підготує контрзаходи у відповідь на нові санкції США

Росія заявляє, що минулого року завершила знищення своєї хімічної зброї. Заява Міністерства закордонних справ цієї країни з’явилася 13 серпня у відповідь на вимогу США, які закликали Москву дати змогу міжнародним експертам переконатися у відсутності хімічної зброї на російських об’єктах – після отруєння колишнього російського шпигуна в Британії.

«З отриманого з Держдепартаменту повідомлення з цього приводу випливає, що у Вашингтоні ставлять під сумнів повну ліквідацію російського арсеналу хімічних озброєнь. Там вважають за краще ігнорувати той факт, що завершена минулого року російська програма зі знищення хімзброї реалізовувалася під суворим міжнародним контролем у повній відповідності з Конвенцією із заборони хімічної зброї», – йдеться в заяві.

Москва натомість наголошує, що це США, а не Росія тепер є «єдиною країною-учасницею КЗХЗ, що володіє значними запасами бойових отруйних речовин».

Читайте також: Нові версії розслідування нападу у Солсбері

Минулого тижня США оголосили, що розширять санкції проти Росії через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів, якщо протягом 90 днів від 22 серпня вона не допустить інспекторів з організації із заборони хімічної зброї для підтвердження заяв про знищення запасів бойових отруйних речовин.

У МЗС Росії 9 серпня заявили, що Москва готує «контрзаходи».

Замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочку, в якому Захід звинуватив Москву, призвів до серйозної кризи у відносинах між західними урядами і Росією. Близько 30 країн оголосили про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією. Росія, відкидаючи звинувачення, у відповідь почала висилати співробітників західних дипмісій.

«Справа Скрипаля»: проти Росії – нова коаліція (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:49 0:00

XS
SM
MD
LG