Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ анонсує заборону масових заходів в Україні через коронавірус


Ляшко: ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи
Ляшко: ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсує заборону масових заходів в Україні через коронавірус.

«Найближчим часом, на жаль, ми будемо вимушені запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи, щоб зменшити масові скупчення людей», – заявив Ляшко під час брифінгу в Нових Санжарах на Полтавщині.

Він додав, що є ще близько 10 підозр на коронавірус в Україні.

«Зараз у лабораторії ще близько 10 зразків, у яких по клінічних симптомах у нас може бути підозра на коронавірусну інфекцію, але ми не будемо говорити про діагноз, поки не буде чіткого підтвердження з лабораторії», – зазначив заступник міністра.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого. За словами лікарів, на ранок 4 березня він мав температуру 36,7 і незначний кашель.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG