Доступність посилання

ТОП новини

Термін обсервації в Нових Санжарах закінчився – Скалецька


Евакуйовані з Китаю громадяни, де зафіксований спалах коронавірусу, в аеропорту Харкова, 20 лютого 2020 року
Евакуйовані з Китаю громадяни, де зафіксований спалах коронавірусу, в аеропорту Харкова, 20 лютого 2020 року

Термін обсервації громадян, яких евакуювали з Китаю, закінчився, повідомила тепер уже колишній міністр охорони здоров’я Зорян Скалецька у Facebook. Вона упродовж двох тижнів перебувала з громадянами на території санаторію «Нові Санжари» в однойменному селищі на Полтавщині.

«14-денний термін обсервації закінчився. Ми вже спакували речі та готуємось повернутись до своїх родин, друзів та звичного життя. Найважливішим є те, що всі евакуйовані з Китаю, члени екіпажу та команда супроводу – не мають захворювання на коронавірус», – написала Скалецька.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові.

Їх на 14 днів помістили на обсервацію в закритий медичний центр Національної гвардії у Нових Санжарах.

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців зазнали травм. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища.

XS
SM
MD
LG