Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ повідомили, скільки невакцинованих працівників відсторонили від роботи з кінця січня


За словами Ігоря Кузіна, масового відсторонення медиків міністерство наразі не фіксує – частка відсторонених медичних працівників становить 0,2% від загальної кількості 755 тисяч
За словами Ігоря Кузіна, масового відсторонення медиків міністерство наразі не фіксує – частка відсторонених медичних працівників становить 0,2% від загальної кількості 755 тисяч

З 31 січня понад 7,5 тисячі комунальників, урядовців та медиків були відсторонені від роботи через відсутність вакцинації від COVID-19, заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін.

Він нагадав, що з кінця січня до переліку професій, представники яких повинні бути вакциновані, аби продовжити працювати, був розширений. До нього увійшли працівники комунальних установ, медичних закладів та місцевого самоврядування.

«Таким чином, вже з 31 січня працівники, які не отримали принаймні одного щеплення, мали бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати», – зазначив Кузін.

За його даними, станом на 7 лютого відсторонили 7 531 працівників вказаних організацій, з них:

  • 4 578 людей – працівники комунальних установ
  • 2 136 співробітників закладів охорони здоров’я, з них 216 лікарів та 765 медичних сестер
  • 817 представників органів місцевого самоврядування

«Також не вакцинувалися 1 001 співробітників господарського персоналу та 154 – адміністративного персоналу», – повідомив Кузін.

Він додав, що масового відсторонення медиків міністерство наразі не фіксує – частка відсторонених медичних працівників становить 0,2% від загальної кількості 755 тисяч, які працюють у комунальних та державних закладах охорони здоров’я.

Читайте також: Ляшко: в Україні зараз «дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу»

Від 31 січня в Україні можуть відсторонити від роботи медиків, комунальників і місцевих урядовців, які досі не зробили хоча б одне щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19.

У грудні 2021 року до переліку фахівців, які підлягають обов’язковій вакцинації або відстороненню, додалися співробітники центральних органів виконавчої влади, закладів соціального захисту, та стратегічних підприємств.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG