Доступність посилання

ТОП новини

МВС: із сайтом «Миротворець» не взаємодіємо, його дані не використовуємо


Таку відповідь МВС надало на запит Радіо Свобода про офіційну позицію міністерства щодо заклику Європарламенту заборонити діяльність сайту «Миротворець»
Таку відповідь МВС надало на запит Радіо Свобода про офіційну позицію міністерства щодо заклику Європарламенту заборонити діяльність сайту «Миротворець»

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що їхні структурні підрозділи не здійснюють підтримку роботи сайту «Миротворець». Про це повідомили в МВС у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Інформаційні ресурси єдиної інформаційної системи МВС із даними центру «Миротворець» не інтегруються, взаємодія з центром «Миротворець» не здійснюється і його інформація у діяльності не використовується», – йдеться в повідомленні.

Таку відповідь МВС надало на запит Радіо Свобода про офіційну позицію міністерства щодо заклику Європарламенту заборонити діяльність сайту «Миротворець». Заклик міститься в резолюції Європарламенту щодо України від 11 лютого 2021 року.

«Європарламент закликає владу рішуче засудити та заборонити діяльність екстремістських груп і вебсайтів, таких як «Миротворець», які розпалюють напруженість у суспільстві та неправомірно використовують особисті дані сотень людей, включаючи журналістів, політиків і членів меншин», – йдеться в повідомленні.

Сайт «Миротворець» створений у 2014 році, позиціонує себе як інтернет-представництво Центру дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки громадян.

Центр є громадською організацією і відомий також збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище».

У 2016 році посли держав «Групи семи» озвучили вимогу до Києва закрити сайт, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які, виконуючи професійні обов’язки, змушені були отримувати акредитацію від підтримуваного Росією угруповання «ДНР». Під час ситуації з оприлюдненням даних журналістів сайт оголосив про своє закриття, але згодом вирішив відновити роботу.

XS
SM
MD
LG