Доступність посилання

ТОП новини

New York Times: убитий в Україні кореспондент Брент Рено не виконував завдання редакції


The New York Times висловлює сум з приводу загибелі кореспондента та заявляє, що в Україні він працював не на їхнє завдання
The New York Times висловлює сум з приводу загибелі кореспондента та заявляє, що в Україні він працював не на їхнє завдання

Американське видання The New York Times заявляє, що убитий біля Ірпеня кореспондент Брент Рено не працював в Україні на їхнє завдання, однак висловлює жаль через його вбивство.

«Ми глибоко засмучені звісткою про загибель Брента Рено. Брент був талановитим фотографом та режисером, який співпрацював з The New York Times раніше. Хоча він співпрацював з нашим виданням раніше (здебільшого, у 2015 році), він не мав в Україні редакційного завдання від жодного відділу», − написав у твітері заступник головного редактора NYT Кліф Леві.

51-річного кореспондента вбили військовослужбовці російських Збройних сил 13 березня поблизу Ірпеня.

«Російські бандити вбили його в Ірпені. Вбили жорстоко − прострелили голову», − написала у фейсбуці генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Звертаюсь до міжнародних партнерів − ми маємо з вами кількість жертв на калькуляторі рахувати? Допомагайте. Ризикуйте. Беріть на себе відповідальність. Неможливо буде відсидітися збоку. Уже не збоку», − звернулася Венедіктова до світової спільноти.

Читайте також: Кореспондент Радіо Свобода постраждав через удар військ РФ

Колега убитого Брента Рено, також журналіст зі США, поранений. Про це 13 березня повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Раніше цього тижня, в Баришівці, що на схід від Києва, зазнав поранення журналіст Радіо Свобода Марʼян Кушнір. Це сталося під час виконання ним редакційного завдання, коли в Баришівці стався авіаудар.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG