Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині три партії домовилися про коаліцію


Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Олаф Шольц має замінити Анґелу Меркель на посаді федерального канцлера Німеччини
Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Олаф Шольц має замінити Анґелу Меркель на посаді федерального канцлера Німеччини

Три партії, що пройшли в Бундестаг, через майже вісім тижнів після національних виборів домовилися про створення владної коаліції. Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Олаф Шольц має замінити Анґелу Меркель на посаді федерального канцлера Німеччини.

Офіційно угоду оприлюднять 24 листопада о 16:00 за київським часом на спільній пресконференції трьох партій – Соціал-демократів, «Зелених» і Вільних демократів, повідомляє агентство DPA.

За підсумками виборів до Бундестагу, соціал-демократи посіли перше місце, випередивши Блок християнських демократів, до якого належить чинна канцлер Анґела Меркель, і з яким вони нині формують уряд.

Вибори до Бундестагу відбулися наприкінці вересня.

Повноваження Меркель офіційно вже припинилися, проте вона продовжує виконувати свої обов’язки до того, як буде сформовано новий уряд.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG