Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про арешт активів Новинського на понад 10 мільярдів гривень


Серед арештованого майна Вадима Новинського – елітний готельний комплекс у центрі Києва, порт «Очаків», приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України
Серед арештованого майна Вадима Новинського – елітний готельний комплекс у центрі Києва, порт «Очаків», приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України

Служба безпеки України заявляє про арешт нових активів підсанкційного ексдепутата, олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору, на понад 10,5 млрд грн.

Як повідомляє пресслужба відомства у телеграмі, до списку заблокованих активів входить 230 об’єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд. Серед арештованого майна – елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт «Очаків», приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України.

За даними СБУ, для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях.

«Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Втім співробітники української спецслужби викрили злочинну схему і заблокували її», – додають у відомстві.

У квітні повідомлялося, що за матеріалами СБУ вже було арештовано майно Новинського на понад 3,5 млрд грн. Тоді до списку заблокованих активів увійшли корпоративні права на 40 українських підприємств і 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива, зауважили в СБУ.

Верховна Рада припинила повноваження народного депутата України Вадима Новинського в липні 2022 року.

У грудні минулого року СБУ опублікувала перелік з 10 осіб, які потрапили у «церковний список» санкцій РНБО. Серед них, зокрема, клірик УПЦ (МП), ексдепутат Вадим Новинський та тодішній намісник Києво-Печерської лаври Павло (Петро Лебідь).

XS
SM
MD
LG