Доступність посилання

ТОП новини

Влада Ростовської області Росії заявила про удар безпілотника по НПЗ


Новошахтинський завод вже зазнавав атаки безпілотників у червні 2022 року (фото ілюстративне)
Новошахтинський завод вже зазнавав атаки безпілотників у червні 2022 року (фото ілюстративне)

Губернатор Ростовської області Росії Василь Голубєв заявив, що в ніч на 4 травня на території Новошахтинського заводу нафтопродуктів вибухнув безпілотник.

За словами російського чиновника, дрон нібито врізався в конструкцію міжцехової естакади, що будується. Пожежу, яка виникла в результаті вибуху, загасили, каже Голубєв. За його словами, жертв і постраждалих немає, а завдані збитки – «незначні».

Новошахтинський завод вже зазнавав атаки безпілотників у червні 2022 року. Тоді внаслідок вибуху виникла пожежа площею 50 квадратних метрів.

Нові дані надійшли в той час, як ще одна пожежа сталася у Краснодарському краї Росії. Там, за даними місцевої влади, спалахнув резервуар Ільського нафтопереробного заводу. На ранок пожежу загасили.

За даними видання «База», пожежа сталася через атаку безпілотників, яких було чотири.

Напередодні в Краснодарському краї Росії спалахнув резервуар з нафтопродуктами на базі компанії «Таманьнефтегаз».

Інцидент стався у селищі Волна, поряд із ним розташований порт Тамань, а також нафтоналивний термінал і сховище. Селище розташоване поблизу Керченського мосту.

У ніч на 29 квітня в окупованому Севастополі в Криму сталася масштабна пожежа на нафтобазі. У ГУР Міноборони України заявили, що знищені нафтопродукти призначалися для російського Чорноморського флоту.

Призначений Росією губернатор міста Михайло Развожаєв заявив, що територія нафтосховища була атакована безпілотними літальними апаратами.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну дрони неодноразово атакували об’єкти в окупованому Криму і на території Росії. У лютому 2023 року після удару безпілотниками спалахнула нафтобаза в Туапсе, у листопаді 2022 року дрони атакували нафтосховища в Брянській і Орловській областях Росії.

XS
SM
MD
LG