Доступність посилання

ТОП новини

Україна повернула з російського полону ще 22-х своїх захисників – Єрмак


В Офісі президента кажуть, що серед звільнених із полону два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу
В Офісі президента кажуть, що серед звільнених із полону два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу

У понеділок, 7 серпня, Україна повернула з російського полону ще 22 військових, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, це бійці ЗСУ, з них два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу.

«Вони (звільнені українські військові – ред.) брали участь у боях на різних напрямках, серед звільнених є поранені. Старшому з наших воїнів виповнилося 54 роки, наймолодшому – 23 роки», – додав Єрмак.

6 липня в рамках чергового обміну полоненими з РФ Україна повернула додому ще 45 захисників.

У червні президент Володимир Зеленський повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна повернула з полону 2526 українців.

Раніше очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов оцінював, що близько 40% тих, кого Росія утримує в полоні – це цивільні люди, решта полонених – військові.

4 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що, за приблизними оцінками, Росія незаконно утримує понад 20 тисяч українських цивільних заручників. Це дані на підставі звернень родичів, чиїх близьких затримала російська сторона.

XS
SM
MD
LG