Доступність посилання

ТОП новини

Україна передала список з понад 200 осіб для обміну утримуваними – Зеленський


Президент України Володимир Зеленський чекає зустрічі українських полонених, звільнених після обміну на Донбасі, Бориспіль, 29 грудня 2020 року
Президент України Володимир Зеленський чекає зустрічі українських полонених, звільнених після обміну на Донбасі, Бориспіль, 29 грудня 2020 року

Україна передала список з понад 200 осіб для обміну утримуваними особами, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю турецькому телевізійному каналу «ТРТ».

«Ми передали в Мінську список з понад 200 осіб. Це дуже важливо. Ми дізналися імена цих людей, де вони перебувають. Ми не знаємо, коли та з яких регіонів ми повернемо цих людей, але ми, безумовно, прагнемо цього», – сказав Зеленський.

Він припускає, що деякі люди, яких Україна хоче обміняти, могли вже померти.

«Деяких катували, ми не знаємо, хто там є. Але, на жаль, знаємо, що зможемо повернути лише тіла деяких з цих людей. У Мінській групі є люди, які працюють над усіма цими питаннями», – зазначив Зеленський.

29 грудня 2019 року відбувся обмін утримуваними між Україною і російськими гібридними силами. З території ОРДЛО був звільнений 81 українець: 76 із них повернулися на підконтрольну українському уряду територію, ще п’ятеро вирішили залишитися на території, що контролюється російськими гібридними силами. Із 76 звільнених: 12 – тепер уже ексвійськовополонені, 64 – цивільні. Звільнених обміняли на 124 особи.

Це сталося після першої за три роки зустрічі лідерів країн «нормандського формату», яка відбулася в Парижі 9 грудня.

XS
SM
MD
LG