Доступність посилання

ТОП новини

В Одеській області будуть перевіряти на коронавірус всіх, хто в’їжджає в країну


В Одеській області тестуватимуть усіх, хто перетинає державний кордон
В Одеській області тестуватимуть усіх, хто перетинає державний кордон

В Одеській області перевірятимуть на коронавірус COVID-19 всіх, хто перетинатиме кордон України або зараз знаходиться на обсервації. Про це на брифінгу заявив директор Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Віталій Гончаров, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Ухвалене рішення про проведення дослідження на коронавірус COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для осіб, які знаходяться на обсервації, та осіб, які перетинають державний кордон. Це зроблено, щоб максимально виявити хворих на COVID-19 і щоб своєчасно провести протиепідемічні заходи для локалізації осередку інфекційного захворюванння», – повідомив Гончаров.

Рішення було ухвалене 10 квітня. На території регіону зараз є 5 000 комплектів для ПЛР-тестування. Таке тестування триває кілька годин, але дає точний результат на відміну від експрес-тестів, неодноразово наголошували інфекціоністи.

Як пізніше уточнив Гончаров в розмові із кореспондентом Радіо Свобода, матеріали на ПЛР будуть збирати не тільки у організованих груп, але й у окремих громадян, що перетинають кордон. Раніше на кордоні тільки міряли температуру.

За даними південного регіонального управління ДПСУ, за останній тиждень в Україну прибуло близько 5 тисяч людей, виїхало близько 6 тисяч. Наразі з 52 пунктів прикордонного пропуску працюють тільки 20. Начальник регіонального управління Сергій Мул прогнозує, що наступного тижня кордони із Туреччиною, Болгарією і Румунією закриватимуть, що зменшить пасажиропотік.

67 людей зараз знаходяться на обов’язковій двотижневій обсервації в двох санаторіях Одеської області. Ще троє людей були госпіталізовані, проте одна з них, за даними Одеської обласної державної адміністрації, самовільно втекла до Києва після проведення експрес-тестування. Поліція склала адміністративний протокол про порушення режиму обсервації.

Наразі в Одеській області COVID-19 підтверджено у 50 людей віком від 18 до 82 років. 26 з них – одесити, 9 – мешканці міста Подільск. Серед хворих четверо лікарів – троє у Подолську, один в Одесі.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG