Доступність посилання

ТОП новини

Війська Росії атакують лівий берег Херсонщини, імітуючи протидію ЗСУ – ОК «Південь»


Окуповане місто Олешки після повені, що виникла внаслідок руйнування Каховської ГЕС, червень 2023 року
Окуповане місто Олешки після повені, що виникла внаслідок руйнування Каховської ГЕС, червень 2023 року

Російські сили намагаються атакувати не тільки правобережжя Херсонщини, а й узбережжя лівого, окупованого берега Дніпра, зокрема, місто Олешки, для того, щоб імітувати бойову протидію Силам оборони України. Про це в ефірі «Свобода Ранок» (проєкт Радіо Свобода) розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи авіаційний удар російських сил по окупованих Олешках.

«Усвідомлюючи, що рано чи пізно просування Сил оборони через Дніпро буде, вони намагаються у гібридному сенсі розігнати такий інформаційний посил, ніби вони змушені бити по мирному населенню, тому що так провокують Сили оборони», – каже Гуменюк.

Також вона додала, що обстріли населених пунктів на окупованій території з подальшою провокацією і коментарем, що це роблять Сили оборони – це стала практика для російських військових.

«Вони робили це стабільно. Вони намагалися в такий спосіб налаштувати мирне населення проти Сил оборони напередодні просування Сил оборони», – розповідає Гуменюк.

26 червня російські сили вдарили з авіації по окупованих Олешках, що на лівому березі Дніпра. Інформація про це з’явилася в зведенні українського Генштабу.

XS
SM
MD
LG