Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада: канадська жіноча збірна з хокею виграла матч проти росіянок – команди грали в масках


Канадські медіа повідомили, що збірна Канади відмовилася виходити на лід, доки не будуть надані результати тестів на коронавірус
Канадські медіа повідомили, що збірна Канади відмовилася виходити на лід, доки не будуть надані результати тестів на коронавірус

Канада перемогла збірну Російського олімпійського комітету Росії з рахунком 6:1 на Зимових Олімпійських іграх у Пекіні, але тільки після того, як команди погодилися носити маски під шоломами. Гру відтермінували на годину через побоювання щодо тестування на COVID-19.

Проблема з матчем відбіркового раунду, схоже, полягала в надходженні результатів тестів для команди РОК, у якій минулого тижня кілька гравчинь були вимушені ізолюватися після позитивного тесту на коронавірус.

Олімпійські офіційні особи не уточнили, у чому проблема, але канадські медіа повідомили, що збірна Канади відмовилася виходити на лід, доки не будуть надані результати тестів.

Читайте також: Збірна України з футзалу поступилася в матчі за «бронзу» на Євро-2022

Відтак хокеїстки РОК провели на льоду більше ніж пів години, поки їхні суперники ще були в роздягальні.

«Сьогодні відбулася затримка початку хокейного матчу між жіночими командами Канади та РОК», – сказав речник Міжнародного олімпійського комітету.

Він додав, що після обговорення сторони домовилися, що під час матчу обидві команди будуть у масках.

У Пекіні до спортсменів і посадових осіб поширилися суворі протоколи COVID-19. Проте під час, власне, змагань учасники не були в масках.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG