Доступність посилання

ТОП новини

Організатори Олімпіади в Токіо виключають її скасування


Виконавчий директор оргкомітету заявив, що близько 10 000 із 80 000 волонтерів Олімпійських ігор відійшли, в основному через побоювання з приводу коронавірусу
Виконавчий директор оргкомітету заявив, що близько 10 000 із 80 000 волонтерів Олімпійських ігор відійшли, в основному через побоювання з приводу коронавірусу

Глава оргкомітету Олімпійських ігор у Токіо Сейко Хасімото виключив варіант зі скасуванням чи ще одним перенесенням змагань після повідомлення, що 10 тисяч волонтерів відмовилися виконувати свою роботу через пандемію.

Хасімото запевнив, що Ігри відбудуться, якщо пандемія не стане на заваді участі більшості команд.

2 червня виконавчий директор оргкомітету Тосіро Муто заявив, що близько 10 тисяч із 80 тисяч волонтерів Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо, життєво важливих для нормального проведення Ігор, відійшли, в основному через побоювання з приводу коронавірусу.

Ігри мають стартувати 23 липня на фоні боротьби Японії з четвертою хвилею пандемії. Досі значна частина країни, зокрема й Токіо, перебуває у режимі надзвичайного стану.

Організатори вже відмовилися від приїзду іноземних глядачів, а рішення про те, чи допускатимуть на об’єкти місцевих уболівальників, мають ухвалити після 20 червня, коли у Токіо завершиться нині чинний режим НС.

Кількість закордонних офіційних делегацій також скоротили приблизно наполовину – до 78 тисяч людей.

Згідно з опитуванням газети Asahi Shimbun, опублікованим 17 травня, понад 80 відсотків японців виступають проти проведення Олімпіади в цьому році – 43 відсотки респондентів хочуть скасування Ігор, а 40 відсотків виступають за ще одну відстрочку змагань.

У Японії група медиків приєдналася до закликів скасувати Олімпійські ігри в Токіо, бо Японія бореться зі спалахом коронавірусної інфекції менш ніж за три місяці до початку Ігор. Токійська асоціація медиків-практиків, яка включає близько 6000 лікарів первинної медичної допомоги, заявила, що лікарні в японській столиці «майже повністю заповнені» на тлі подальшого збільшення кількості інфікованих.

XS
SM
MD
LG