Доступність посилання

ТОП новини

Комісія ООН із розслідування злочинів, скоєних РФ в Україні, відвідала Київську область – ОВА


На Київщині знайшли тіла понад 1300 мирних жителів, убитих російськими окупантами
На Київщині знайшли тіла понад 1300 мирних жителів, убитих російськими окупантами

Незалежна міжнародна комісія ООН із розслідування злочинів, скоєних РФ в Україні, відвідала Київську область, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«Спільно з керівником Національної поліції Київської області Андрієм Нєбитовим та головним слідчим Київської області Віктором Луговим провели робочу зустріч з міжнародними експертами та ірпінською владою щодо механізмів документування воєнних злочинів росіян та фактів порушення країною-терористом прав людини», – написав у телеграмі Кулеба.

Він нагадав, що на Київщині знайшли тіла понад 1300 мирних жителів, убитих російськими окупантами, і ця цифра збільшується в процесі розчищення територій від завалів.

Читайте також: Україна точно навчить Росію невідворотності покарання – Зеленський

2 квітня Київщина була звільнена від російських військ. Після відступу військових РФ у визволених містах і селах були зафіксовані масові випадки убивств цивільних жителів. Людей виявляли посеред вулиць, у братських могилах, підвалах та колодязях.

Україна і деякі представники Заходу вимагають притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини через події на Київщині.

Кремль «категорично відкидає будь-які звинувачення у вбивствах цивільних», навіть попри те, що факти вбивств цивільних у період російської окупації були підтверджені супутниковими знімками.

XS
SM
MD
LG