Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині знайшли вже понад 1300 вбитих цивільних – Нєбитов


Ексгумація вбитих цивільних у деокупованій Бучі, квітень 2022 року
Ексгумація вбитих цивільних у деокупованій Бучі, квітень 2022 року

На деокупованих частинах Київської області знайшли 1 314 тіл вбитих цивільних громадян, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«На жаль, продовжуємо знаходити страшні знахідки – наших співгромадян, які були закатовані або застрелені, вбиті армією Російської Федерації. Буквально вчора дістали тіло чоловіка 1982 року народження поблизу Бородянки», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

Читайте також: Україна точно навчить Росію невідворотності покарання – Зеленський

За словами Нєбитова, вбитий – місцевий житель, якого застрелили російські військові, коли він намагався дістати харчі з автомобіля.

«На сьогоднішній день вже маємо 1 314 тіл загиблих цивільних, які не мали стосунку до військових формувань, до сил територіальної оборони. Більшість з них, як кажуть висновки експертів, були вбиті саме зі стрілецької зброї», – додав голова обласної поліції.

Нєбитов уточнив, що наразі на Київщині працюють понад 300 слідчо-оперативних груп, які розслідують злочини російських військових.

Читайте також: Ще три країни долучилися до Спільної слідчої групи щодо воєнних злочинів в Україні – Венедіктова

Україна і представники Заходу вимагають притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини в Україні, зокрема через дії російських військ на Київщині під час окупації.

Кремль «категорично відкидає будь-які звинувачення у вбивствах цивільних», навіть попри те, що факти вбивств цивільних у період російської окупації були підтверджені супутниковими знімками.

XS
SM
MD
LG