Доступність посилання

ТОП новини

У штабі ООС заявляють, що з минулого тижня у полоні бойовиків перебуває боєць ЗСУ


Деталей, де саме це відбулося, у штабі ООС не вказують
Деталей, де саме це відбулося, у штабі ООС не вказують

Український військовослужбовець одного з підрозділів військової частини, що виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, від минулого тижня перебуває в руках підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі, передає штаб ООС на сторінці у фейсбуці.

«17 грудня 2020 року під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, що виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, було виявлено відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали», – мовиться в повідомленні.

За версією пресслужби Об’єднаних сил, цей військовослужбовець був «затриманий» представниками незаконних збройних формувань.

«Представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використати даний факт для дискредитації Збройних сил України. Обставини події з’ясовуються», – заявили військові. Деталей, де саме це відбулося, не вказують.

Сепаратисти на своїх ресурсах підтверджують, що 17 грудня «затримали без застосування зброї» військовослужбовця ЗСУ біля Слов’яносербська. В угрупованні «ЛНР» заявляють, буцімто цей військовослужбовець «у стані наркотичного сп’яніння» прийшов на позиції бойовиків.

Сепаратисти кажуть, нібито за останні дні загалом уже троє військовослужбовців 14-ї бригади ЗСУ самовільно залишили свої позиції.

Вони також продовжують твердити, що один із них, раніше захоплений бойовиками, «при спробі перетину лінії зіткнення помер від передозування наркотиками дорогою в лікарню».

Тіло того військовослужбовця представники російських гібридних сил уже повернули – зі слідами побоїв по всьому тілі й убитого шляхом задушення.

Раніше уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила про 241 утримуваного на окупованих територіях Донбасу громадянина України.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG