Доступність посилання

ТОП новини

У штабі ООС анонсують брифінг про перші результати «повного та всеосяжного припинення вогню» на Донбасі


На позиції українських бійців біля Донецького аеропорту, 42-й батальйон, ілюстративне фото
На позиції українських бійців біля Донецького аеропорту, 42-й батальйон, ілюстративне фото

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил повідомляє, що 27 липня о 12:00 у місті Часів Яр Донецької області відбудеться брифінг командувача об’єднаних сил «з метою об’єктивного інформування суспільства щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування, яке вступає в дію з 27 липня 2020 року».

26 липня пресцентр штабу ООС оприлюднив заяву, в якій ідеться про право українських військових відповідати на провокації російських гібридних сил на Донбасі.

«Заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців у разі порушення домовленостей противником діяти відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України у разі не лише наступальних, але й провокативних дій збройних формувань РФ, проведення противником диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури. При цьому Збройні сили України готові дати належну відсіч противнику у разі порушення домовленостей, для чого в Командуванні об’єднаних сил створені відповідні додаткові резерви», – вказано в заяві.

Раніше 26 липня Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив заяву головнокомандувач Збройних сил України Руслана Хомчака про те, що він «задоволений ходом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування».

Читайте також: Після воєнного злочину – обіцянки перемир’я: тиждень на Донбасі​

Вранці 26 липня штаб ООС повідомив, що підрозділи Об’єднаних сил почали підготовку до «повного та всеосяжного режиму припинення вогню», яке має набути чинності 27 липня 2020 року.

Припинення вогню й раніше не раз проголошувалися як «безстрокові і сталі», але порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Українська армія випробовує нову техніку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року, за останніми оприлюдненими оцінками ООН станом іще на 31 жовтня 2019 року, загинули від 13 тисяч до 13 тисяч 200 людей, із яких було щонайменше 3 тисячі 354 цивільних, приблизно 4 тисячі 100 українських бійців і приблизно 5 тисяч 650 членів російських гібридних збройних формувань.

За цими ж даними, за цей час російської агресії також були поранені від 29 тисяч до 31 тисячі людей: приблизно від 7 тисяч до 9 тисяч цивільних, від 9 тисяч 500 до 10 тисяч 500 українських бійців і від 12 тисяч 500 до 13 тисяч 500 членів російських гібридних збройних формувань.

XS
SM
MD
LG