Доступність посилання

ТОП новини

«Ощадбанк» відреагував на розслідування НАБУ про розкрадання 20 млн доларів


«Ощадбанк» заявляє, що отримав 11 судових рішень у справі про розкрадання 20 млн доларів
«Ощадбанк» заявляє, що отримав 11 судових рішень у справі про розкрадання 20 млн доларів

Із 2015 року державний «Ощадбанк» здійснює «активну претензійно-позовну роботу щодо повернення боргів групи «Креатив», повідомила прес-служба фінансової установи у відповідь на інформацію про розслідування Національного антикорупційного бюро України щодо розкрадання 20 мільйонів доларів банку.

«Загалом банком подано до судів загальної юрисдикції 23 позовні заяви про стягнення заборгованості з групи компаній «Креатив» та їх поручителів – фізичних осіб Березкіна М.С. та Давидова Ю.Г. Отримано 11 судових рішень про стягнення заборгованості з боржників та поручителів на користь «Ощадбанку» та таких, що набрали законної сили, на загальну суму 212,7 млн доларів США, 12,7 млн євро та 255 млн грн», – заявили в «Ощадбанку».

24 жовтня в НАБУ повідомили про затримання 10 людей у межах цієї справи. За даними слідства, у період 2013–2015 років посадові особи приватних підприємств, що входили до ПРАТ «Креатив», у змові з посадовими особами АТ «Ощадбанк» підробили документи з метою отримання в держбанку кредиту на суму 20 мільйонів доларів США буцімто на купівлю насіння соняшника.

За даними слідства, після отримання коштів тодішні власники «Креативу» вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії.

У межах цієї справи керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив генеральному прокурору Юрію Луценко подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, члена депутатської групи «Воля народу» Станіслава Березкіна.

XS
SM
MD
LG