Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників США підозрює Трампа в перешкоджанні правосуддю


Втім, за словами голови Юридичного комітету Палати представників, для початку процедури імпічменту Дональда Трампа (на фото) підстав наразі немає
Втім, за словами голови Юридичного комітету Палати представників, для початку процедури імпічменту Дональда Трампа (на фото) підстав наразі немає

Юридичний комітет Палати представників Конгресу Сполучених Штатів почне збирати документи щодо ймовірного перешкоджання здійсненню правосуддя, корупції та зловживання владою з боку президента Дональда Трампа та його прибічників. Про це 3 березня заявив голова комітету Джеррольд Надлер у коментарі американському каналу ABC News.

«Ми плануємо ініціювати розслідування щодо зловживання владою, корупції… і перешкоджання здійсненню правосуддя. Це наша робота – захистити верховенство права», – сказав він.

Надлер – конгресмен від Демократичної партії – додав, що 60 осіб та установ отримають запити на надання документів.

Білий Дім і Департамент юстиції наразі не відповіли на запити щодо коментарів із цього приводу.

Читайте також: Коен: Трамп хотів, щоб я брехав​

Таке рішення комітет ухвалив на тлі очікування результатів розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року. Прокурор має представити свій висновок протягом наступних тижнів.

Одним із прикладів перешкоджання здійсненню правосуддя Надлер назвав звільнення Трампом колишнього директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі у 2017 році. На той момент Комі очолював розслідування про втручання Росії.

Втім, конгресмен зазначив, що наразі уряд не має достатньо доказів, щоб почати процедуру імпічменту Трампа.

Дональд Трамп відкидає будь-які звинувачення у зв’язках із Москвою, в тому числі і під час виборів, на яких він був обраний президентом США.

XS
SM
MD
LG