Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Тимошенко внесли в Раду законопроекти про відповідальність за незаконне збагачення


Раніше Конституційний суд визнав неконституційним притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення
Раніше Конституційний суд визнав неконституційним притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення

Президент України Петро Порошенко і лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко внесли на розгляд парламенту законопроекти щодо відповідальності за незаконне збагачення – після того, як Конституційний суд визнав відповідну статтю Кримінального кодексу неконституційною.

Як повідомляє прес-служба президента, свій законопроект він вніс до Верховної Ради як невідкладний.

«Сьогодні зранку я підписав і зараз я даю доручення зареєструвати президентський законопроект, в якому враховані ті зауваження, але принциповою залишається позиція – невідворотність кримінального покарання за незаконне збагачення», – сказав Порошенко під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Кіровоградської області.

Читайте також: Що означає рішення Конституційного суду про незаконне збагачення

Тексту документу, який на розгляд парламенту внесла лідерка «Батькіщини», на сайті Верховної Ради поки що немає.

«Рішення КС означає, що всі кримінальні провадження в частині, що стосується незаконного збагачення цих осіб, будуть закриті. Так само як і справи, які вже слухаються в суді. Це фактично відкриває посадовцям можливості для зловживань та вчинення кримінальних корупційних правопорушень», – цитує Тимошенко її прес-служба.

Напередодні Конституційний суд визнав неконституційним притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

У своєму рішенні Конституційний суд наголосив, що «протидія корупції має здійснюватися виключно правовими засобами з дотриманням конституційних принципів та приписів законодавства, ухваленого відповідно до Конституції України», – йдеться у тексті рішення, оприлюдненому на сайті КСУ.

У КСУ кажуть, що дійшли висновку, що стаття про незаконне збагачення не відповідає вимогам чіткості, точності й однозначності.

XS
SM
MD
LG