Доступність посилання

ТОП новини

Пасажиропотік через адмінкордон Криму з Херсонщиною впав у 100 разів через карантин – прикордонники


Таке різке зниження обумовлене карантинним режимом на адмінкордоні, повідомив речник Херсонського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Іван Шевцов
Таке різке зниження обумовлене карантинним режимом на адмінкордоні, повідомив речник Херсонського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Іван Шевцов

Адмінкордон анексованого Криму з Херсонською областю на даний час перетинають у 100 разів менше, ніж у цей же період минулого року, повідомив речник Херсонського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Іван Шевцов.

В ефірі проєкту Радіо Свобода Радіо Крим.Реалії 9 червня він заявив, що це пов’язано з карантином, запровадженим у зв’язку з пандемією коронавірусу.

«Зараз приблизно 30-60 громадян за добу перетинають адмінмежу. Тобто пасажиропотік знизився в 100 разів. Зазвичай у цей час року адмінкордон за добу перетинають від 4 до 6 тисяч осіб», – сказав Шевцов.

Він уточнив, що таке різке зниження обумовлене карантинним режимом на адмінкордоні.

За його інформацією, з початку запровадження обмежень через карантин, адмінкордон перетнули 14,5 тисячі громадян. З них майже половина – це громадяни, які заїжджали і виїжджали з Криму в перші три доби карантину.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, протягом квітня 2020 року адмінкордон між Кримом і Херсонською областю в обох напрямках перетнули 2113 осіб і 188 транспортних засобів. При цьому кількість перетинів за минулий місяць знизилася більш ніж на 97%.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункту в’їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

XS
SM
MD
LG