Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: немає ознак того, що було будь-яке незаконне поширення наданої Україні зброї


За словами речника Пентагона, надане українцями озброєння ефективно використовується на полі бою.
За словами речника Пентагона, надане українцями озброєння ефективно використовується на полі бою.

США не фіксують жодних ознак того, що було будь-яке незаконне поширення зброї, яку надали Україні, але постачання відстежуються, повідомив речник Пентагону Патрік Райдер.

«У нас є невеликі групи, які складаються з персоналу посольства, які проводять певні перевірки надання допомоги у сфері безпеки в різних місцях. І знову ж таки, це частина ширших зусиль уряду США щодо відстеження можливостей, наданих США, та запобігання незаконному поширенню по всій Східній Європі. Я наголошу, що ми не маємо жодних ознак того, що мало місце будь-яке незаконне поширення», – сказав він під час брифінгу.

За його словами, надані українцям «можливості» ефективно використовуються на полі бою.

Читайте також: США відновлюють інспекції в Україні щодо відстеження зброї – Reuters

31 жовтня стало відомо, що США відновили виїзні інспекції в Україні, щоб відстежувати постачання зброї Києву.

Напередодні у США нагадали, що запобігають перенаправленню наданої зброї і це роблять за кількома напрямками – повний облік зброї на розподільчих вузлах безпосередньо перед передачею Україні, реєстрація в Україні та відстеження від прикордонних логістичних центрів до лінії фронту і перевірка даних американським персоналом на місці.

Ця інформація з'явилася на тлі повідомлень фінської преси про те, що нібито поставлена партнерами в Україну зброя опинилася у злочинців у Фінляндії і що про відповідні маршрути поставок відомо фінським правоохоронцям. Проте Міністерство внутрішніх справ України, яке звернулося до фінських колег, заявило, що поширена напередодні інформація про нібито канал контрабанди української зброї до Фінляндії є фейком.

У Міністерстві закордонних справ України це повідомлення назвали «черговою російською дезінформацією».

Повідомлення про неналежне використання Україною зброї, наданої західним партнерами, з'являються не вперше. Київ таку інформацію назває «пропагандистськими вкидами РФ з метою зірвати постачання».

XS
SM
MD
LG