Доступність посилання

ТОП новини

Третій раунд переговорів із РФ. Подоляк розповів про «невеликі позитивні зрушення»


Інтенсивні консультації будуть продовжені, повідомив Михайло Подоляк
Інтенсивні консультації будуть продовжені, повідомив Михайло Подоляк

Третій раунд переговорів між делегаціями України і Росії, який відбувався в Білорусі 7 березня, завершився з «невеликими позитивними зрушеннями» щодо логістики гуманітарних коридорів, але без суттєвих проривів, повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, учасник зустрічі.

«Третій раунд переговорів закінчився. Є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів. У них будуть внесені зміни і ми отримаємо більш ефективну допомогу людям, які сьогодні потерпають від агресії РФ», – сказав Подоляк у відео, оприлюдненому в нього у твітері.

«Із точки зору ключового політичного треку, в який входить і припинення вогню, і перемир’я, і взагалі закінчення бойових дій, інтенсивні консультації будуть продовжені. На сьогодні результатів, які суттєво покращують ситуацію, поки що немає. Тим не менше консультації, ще раз підкреслюю, будуть продовжені, і ми отримаємо результат», – наголосив він.

При цьому подробиць досягнутих домовленостей Подоляк не уточнив.

Попередні два раунди переговорів пройшли 28 лютого і 3 березня. Під час останнього українська делегація повідомила про домовленість щодо організації гуманітарних коридорів для евакуації людей із міст, які обстрілюють російські сили.

Попри оголошені наміри, російські війська продовжували обстріли в заявлений час тиші, звинувачуючи при цьому українську сторону у зриві домовленостей.

В офісі президента України Володимира Зеленського перед початком переговорів заявляли, що Київ наполягатиме на негайному припиненні вогню і повному виведенні російських військ з України.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG