Доступність посилання

ТОП новини

Кремль назвав умовою відновлення авіасполучення з Грузією «зникнення загрози для росіян»


Пєсков назвав умову відновлення авіаперевезень в Грузію
Пєсков назвав умову відновлення авіаперевезень в Грузію

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав умовою відновлення авіаперевезень в Грузію «зникнення загрози для росіян». Про це він розповів ввечері 21 червня агентству РБК.

«Ситуація у Грузії повинна нормалізуватися, і повинні зникнути будь-які загрози для безпеки наших громадян», – заявив він.

Як буде оцінюватися відсутність загроз – Пєсков не повідомив.

У столиці Грузії Тбілісі 20 червня почалися протести після того, як депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов вів засідання Міжпарламентської асамблеї православ’я, сидячи у кріслі спікера грузинського парламенту.

Багатьох громадян Грузії обурило це, бо перед приїздом до Тбілісі Гаврилов підтвердив, що вважає незворотнім визнання Росією як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії – Абхазії і Південної Осетії.

20 червня протести переросли в сутички протестувальників із поліцією. 21 червня через ці події у відставку подав спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе – задовольнивши одну з вимог мітингувальників.

Учасники протестів також вимагають відставки міністра внутрішніх справ і призначення дострокових парламентських виборів.

21 червня президент Росії заборонив російським авіакомпаніям здійснювати рейси до Грузії з 8 липня цього року, а туроператорам рекомендував не продавати росіянам тури у цю країну.

XS
SM
MD
LG