Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США в Молдові підтвердило, що Плахотнюк потрапив до Штатів попри заборону


Радіо Свобода повідомило з посиланням на молдовських та американських посадовців, що останніми місяцями Плахотнюк не раз бував у США
Радіо Свобода повідомило з посиланням на молдовських та американських посадовців, що останніми місяцями Плахотнюк не раз бував у США

Впливовий молдованський олігарх Влад Плахотнюк перебуває у Сполучених Штатах попри те, що не мав права на візу – це підтвердило посольство США в Кишиневі.

«Ми розуміємо, що Владімір Плахотнюк перебуває в Сполучених Штатах, однак зараз він під процедурою примусового виселення. Ця процедура, враховуючи можливість запиту на перегляд рішення, часто займає значний час», – йдеться в заяві посольства.

Читайте також: Ексклюзив. Найбільш горезвісний олігарх Молдови перебуває у США всупереч санкціям – посадовці

Посольство та Державний департамент США відмовилися надати будь-які деталі, в тому числі щодо того, коли Плахотню прибув до цієї країни, коли його можуть депортувати і чи утримують його під вартою.​

5 березня Радіо Свобода повідомило з посиланням на молдовських та американських посадовців, що останніми місяцями Плахотнюк не раз бував у США, серед того й принаймні один раз уже після того, як Державний департамент запровадив щодо нього візові обмеження.

Читайте також: Помпео оголосив про санкції проти молдовського олігарха Плахотнюка

Володимир Плахотнюк, за деякими оцінками, є найбагатшою людиною Молдови. Він був членом молдовського парламенту кілька разів, востаннє – з лютого по липень 2019 року.

Володимир або Влад Плахотнюк втратив вплив на владу після того, як проєвропейський альянс ACUM на чолі з Майєю Санду утворив коаліцію з Партією соціалістів Республіки Молдова. Плахотнюк, якого багато років називали «господарем Молдови», нині залишив територію країни.

XS
SM
MD
LG