Доступність посилання

ТОП новини

У комітеті Ради з нацбезпеки відреагували на погрози влади Росії завдати ударів по адмінбудівлях


«Звичайно, зусилля по прикриттю неба над Києвом будуть лише нарощуватися», – заявив Федір Веніславський
«Звичайно, зусилля по прикриттю неба над Києвом будуть лише нарощуватися», – заявив Федір Веніславський

В Україні з огляду на погрози з боку представників російської влади завдати ударів по «центрах ухвалення рішень» у Києві ще більше посилять оборону неба над столицею, заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат зі «Слуги народу», член парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський.

«Звичайно, зусилля по прикриттю неба над Києвом будуть лише нарощуватися. Тому що Київ як столиця України, має важливе символічне значення для громадян України і має важливе психологічне значення для росіян. Тому вони безперечно будуть намагатися завдавати таких ударів. Бути впевненими, що вони не принесуть результату, ми не можемо. Але те, що ми до того готові, так це точно», – сказав Веніславський в ефірі програми «Свобода. Ранок».

За його словами, російські війська вже намагалися атакувати урядовий квартал у Києві і давно обстрілюють адміністративні будівлі.

«З перших днів війни ворог завдавав ударів по «центрам прийняття рішень». Достатньо згадати Харківську обласну державну адміністрацію, Миколаївську обласну державну адміністрації, які були саме об’єктом терористичних ракетних ударів Російської Федерації. І урядовий квартал був під прицілом. І завдяки умілим зусиллям наших військ протиповітряної оборони, Повітряних сил урядові будівлі не постраждали. Але те, що вони були об’єктами атак, в цьому сумнівів немає, здається, ні в кого», – сказав Веніславський.

Напередодні колишній президент Росії, секретар російської Ради безпеки Дмитро Медведєв заявив, що після ймовірної атаки безпілотників на Кремль Москва має вдатися до «фізичного усунення» президента України Володимира Зеленського. Заява пролунала після того, як 3 травня російська влада звинуватила Київ у нічній атаці дронів на Кремль, а речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва розцінює цю атаку як «сплановану терористичну акцію та замах на президента Російської Федерації».

Медведєв звинувати в цьому нібито нападі українську владу, хоча представники Офісу президента України і сам Володимир Зеленський наполягають, що Київ непричетний і «воює на своїй території».

У Державній думі Росії також закликали завдати «ракетного удару по резиденції Зеленського».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачив повідомлення з Москви про нібито атаку безпілотників на Кремль. Очільник американського зовнішньополітичного відомства сказав, що «жодним чином не може їх підтвердити».

Тим часом, американський Інститут вивчення війни заявив, що Росія, ймовірно, сама влаштувала атаку на Кремль, «намагаючись довести війну до російської внутрішньої аудиторії та створити умови для більшої мобілізації суспільства».

XS
SM
MD
LG