Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Польщі нагадали Apple, що Крим не є частиною Росії


У МЗС Польщі приєдналися до критики політики Apple щодо Криму
У МЗС Польщі приєдналися до критики політики Apple щодо Криму

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшедач підтримав Україну та нагадав американській компанії Apple, що окупований Росією Крим не є її частиною.

«Дозвольте мені приєднатись до України, висловлюючи розчарування діями Apple. А саме недавнього підходу до Криму, трактуючи його як частину Росії. Нагадаю один очевидний факт: це не так. Сором вам, Apple!» – написав Пшедач у Twitter 28 листопада.

27 листопада міністр закордонних справ України Вадим Пристайко прокоментував ситуацію з американською компанією Apple, яка в своєму застосунку на території Росії почала позначати Крим і Севастополь як «російську» територією, порівнявши її з крадіжкою інтелектуальної власності.

Читайте також: Журнал The Economist опублікував карту України без Криму – посольство​

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму у 2014 році незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно проголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG