Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція дбає про безпеку учасників заходів з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі-України


Хресна хода УПЦ Київського патріархату до річниці хрещення Київської Русі-України, Київ, 28 липня 2017 року
Хресна хода УПЦ Київського патріархату до річниці хрещення Київської Русі-України, Київ, 28 липня 2017 року

Національна поліція готова забезпечити безпеку учасників під час проведення заходів з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі, заявив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін під час наради правоохоронців, повідомляє департамент комунікації Нацполіції.

Наголошувалося на важливості співпраці й координації сил Нацполіції, Нацгвардії, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших органів.

«Ми маємо пам’ятати про виклики й загрози, які перед нами стоять. Насамперед, ідеться про терористичні загрози. Завдання у нас одне: забезпечити правопорядок і безпеку наших людей», – наголосив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

В’ячеслав Аброськін повідомив, що Ситуаційний центр Національної поліції вже працює в цілодобовому надзвичайному режимі, цілодобово там здійснюють моніторинг оперативної обстановки в країні, збирають, опрацьовують, аналізують і узагальнюють отриману інформацію.

Залучена достатня кількість слідчо-оперативних груп та груп документування для фіксації можливих протиправних дій. Додатково несуть службу наряди криміналістів, вибухотехніків та кінологів. Вони перевіряють маршрути пересування і місця масового скупчення громадян на наявність вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: 1030-річчя Хрещення Русі-України: чому ще немає томосу?

Правоохоронці посилили патрулювання залізничних вокзалів столиці й прилеглих територій. У посиленому режимі також працюють патрульні поліцейські, які здійснюють контроль за безпекою дорожнього руху з урахуванням змін в його організації, повідомили у Нацполіції.

Раніше Міністерство внутрішніх справ України повідомляло, що очікує участі близько 200 тисяч людей у релігійних заходах до Дня хрещення Київської Русі-України 27–28 липня в Києві.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

1030-річчя Хрещення Русі-України: чому ще немає томосу?​

Томос для України і спротив Москви. Питання автокефалії вийшло на прямий шлях

Кремль і Московський патріархат ведуть шалену боротьбу, щоб завадити наданню Україні томосу – Філарет

УПЦ (МП) втратить право називатися українською після томосу Константинополя – Філарет

Автокефалія православної церкви України – це звільнення від церковного диктату Москви

Вселенський патріарх Варфоломій I під час вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду в Україні 1932–33 років. Київ, 26 липня 2008 року
Вселенський патріарх Варфоломій I під час вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду в Україні 1932–33 років. Київ, 26 липня 2008 року
XS
SM
MD
LG