Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Москві залишив під арештом 4 захоплених біля берегів Криму українських військових


Захоплені українські військові в приміщенні суду в Москві, 15 січня 2019 року
Захоплені українські військові в приміщенні суду в Москві, 15 січня 2019 року

Московський міський суд Росії 12 лютого відхилив апеляції адвокатів на арешт захоплених росіянами у Керченській протоці українських моряків Євгена Семідоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка і Сергія Цибізова. Як повідомив на сторінці у Facebook адвокат Микола Полозов.

«Кінцеве рішення суду стало таким же, як і щодо попередньої четвірки –постанови Лефортовського райсуду Москви залишені без змін, а військовополонені залишаються в СІЗО до кінця квітня», – повідомив адвокат.

Раніше Полозов казав, що 13 лютого Московський міський суд також розгляне апеляційні скарги захисту двох груп полонених. У першій: Сергій Чулиба, Юрій Без’язичний, Юрій Будзило і Богдан Небилиця. У другій: Михайло Власюк, В’ячеслав Зінченко, Денис Гриценко і Андрій Драч.

Українських моряків залишили під арештом – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди в Криму заарештували 24 моряків.

Зараз вони перебувають у Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими, як то визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до «стриманості і деескалації», а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.

XS
SM
MD
LG