Доступність посилання

ТОП новини

Щодня 3-5 російських військових здаються в полон за програмою «Хочу жить»


Андрій Юсов, Петро Яценко та Віталій Матвієнко під час пресконференції у Києві
Андрій Юсов, Петро Яценко та Віталій Матвієнко під час пресконференції у Києві

Майже за рік існування державної програми «Хочу жить», українська влада отримала понад 22 тисячі звернень від російських військовослужбовців, а сам сайт відвідали понад 46,2 мільйона осіб, розповів речник проєкту «Хочу жить» Віталій Матвієнко.

За його словами більшість людей, які заходили на сайт, на якому українська влада пропонує російським військовим здатися у полон, це росіяни, а саме жителі, зокрема, Москви.

«Чотири таких лідери це: Москва, Санкт-Петербург, Краснодарський край і Нижньогородська область. У нас працюють 10 операторів, які щодня опрацьовують від 70 до 100 звернень на день. І щодня Роскомнадзор намагається блокувати наші ресурси і їм вдалось заблокувати 256 наших ресурсів. Та тим не менше наші спеціалісти працюють, інформація постійно знаходиться на просторах мережі інтернет», - розповів Віталій Матвієнко.

Він додав, що ті російські військові, які здаються в полон добровільно, мають низку переваг. Зокрема, можуть бути обмінними, можуть залишитись у полоні до кінця війни, просити прихистку в Україні чи в деяких країнах Європи.
За його словами, російські військові часто здаються в полон і групами, здебільшого це рядові солдати, але є і офіцери, та інші керівники.

XS
SM
MD
LG