Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі вночі підіймали у повітря винищувачі через обстріл України


У Польщі в ніч проти неділі, 26 травня, піднімали у повітря винищувачі F-16 для «убезпечення повітряного простору через обстріл Росією території України»
У Польщі в ніч проти неділі, 26 травня, піднімали у повітря винищувачі F-16 для «убезпечення повітряного простору через обстріл Росією території України»

У Польщі в ніч проти неділі, 26 травня, піднімали у повітря винищувачі F-16 для «убезпечення повітряного простору через обстріл Росією території України», повідомило Оперативне командування ЗС Польщі у соцмережі Х.

«У повітряному просторі Польщі чергують польські і союзницькі літаки... Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по об’єктах, які розташовані, зокрема, на території західної України… Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі», – йдеться в повідомленні.

Згодом Оперативне командування поінформувало, що «операції авіації в повітряному просторі Польщі припинені, а сили і засоби, які були розгорнуті, повернулися до стандартної оперативної діяльності».

У ніч проти 26 травня сили РФ завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет повітряного базування та понад трьох десятків ударних БпЛА, повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Військові кажуть, що повітряні цілі знищувались у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG