Доступність посилання

ТОП новини

АП: Порошенко провів переговори у Конгресі США


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко у Вашингтоні провів зустріч із делегацією Конгресу США, повідомляє в суботу прес-служба українського президента.

«Було скоординовано подальші кроки щодо посилення міжнародних зусиль для деокупації українського Криму та Донбасу. Глава держави привернув увагу до протиправної діяльності Росії в акваторії Азовського моря та Керченської протоки. Відбувся обмін думками щодо загроз для енергетичної безпеки Європи через реалізацію проекту «Північний потік-2». Було обговорено прогрес України у реалізації програм реформ та розвиток співпраці з МВФ», – повідомили в президентській канцелярії.

Згідно з повідомленням, Порошенко відзначив роль Конгресу США у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, підтримку надання Україні летальної оборонної зброї і посилення санкційного тиску на Росію.

Читайте також: Порошенко розповів, як вшанує пам’ять Маккейна

Сьогодні Петро Порошенко здійснює приватний візит до США, куди він вирушив, зокрема, щоб попрощатися із сенатором від Республіканської партії, послідовним лобістом інтересів України Джоном Маккейном, який помер від раку мозку 25 серпня і буде похований завтра.

XS
SM
MD
LG