Доступність посилання

ТОП новини

Біля посольства Росії в Києві спалили авто – фото


Раніше Радіо Свобода повідомляло про те, що в будівлю посольства кидали димові шашки та фальшфеєри
Раніше Радіо Свобода повідомляло про те, що в будівлю посольства кидали димові шашки та фальшфеєри

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє про охоплений вогнем автомобіль недалеко від посольства Росії в Києві, де ветерани і активісти проводять акцію на знак протесту проти агресії Росії в Чорному морі.

Дипломатичні номерні знаки авто починаються на 001, таким чином, це автомобіль посольства Російської Федерації. Авто стояло недалеко від будівлі дипмісії, в провулку Ярослава Хомова.

В Києві було спалено авто російських дипломатів
В Києві було спалено авто російських дипломатів

Пізно ввечері 25 листопада під посольством Росії у Києві активісти та ветерани проводили акцію протесту проти нападу російських військових на українські кораблі на вході до Азовського моря.​

Російські прикордонники ввечері 25 листопада відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України, є шестеро поранених. У ВМС повідомили про три захоплені українські кораблі. У Росії заявили про «провокацію Києва».​ В Генштабі Збройних сил повідомили, що станом на початок доби 26 листопада доля українських військових і кораблів не відома.

У Росії заявили про «провокацію Києва» після нападу російських військових і прикордонників на три українські кораблі і захоплення їх із застосуванням вогню на ураження.

Європейський союз закликав Україну та Росію до стриманості для деескалації напруження в Керченській протоці, а від росіян вимагає відновлення свободи руху в Азовському морі. Ввечері 25 листопада союз НАТО заявив, що уважно стежить за розвитком подій біля Керченської протоки та закликає до стриманості й деескалації напруження.

Як повідомляло Радіо Свобода, 26 листопада після півночі на засіданні Ради національної безпеки та оборони було ухвалене рішення про підготовку до запровадження воєнного стану в Україні.

Президент України, верховний головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко заявив, що, відповідно до Конституції, підтримує рішення воєнного кабінету і всієї РНБО звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути запровадження воєнного стану в Україні.

XS
SM
MD
LG