Доступність посилання

ТОП новини

До посольства США в Мадриді теж надійшов конверт із вибухівкою – ЗМІ


Поліція стоїть біля посольства України після вибуху в будівлі. У посольстві виявили лист з вибухівкою. 30 листопада 2022 року
Поліція стоїть біля посольства України після вибуху в будівлі. У посольстві виявили лист з вибухівкою. 30 листопада 2022 року

Посольство Сполучених Штатів у столиці Іспанії Мадриді також отримало листа, схожого іншими пʼятьма конвертами з вибухівкою. Про це 1 грудня повідомив телеканал La Sexta, інформує агенція Reuters.

Іспанія посилила охорону державних і дипломатичних будівель після отримання низки листів з вибухівкою, один з яких був надісланий прем’єр-міністру Педро Санчесу. Міністерство внутрішніх справ 1 грудня з'ясувало, що «конверт з піротехнічним матеріалом», адресований Санчесу, був отриманий 24 листопада, лист знешкодили.

Пристрій був «схожий» на пакунки, отримані напередодні українським посольством та іспанською компанією з виробництва зброї. Також подібний пристрій перехопили на іспанській авіабазі Торрехон-де-Ардос уранці 1 грудня.

Крім того, п'ятий пристрій отримало Міністерство оборони Іспанії в четвер вранці, повідомив Reuters представник відомства.

Джерело, близьке до розслідування, повідомило Reuters, що пристрої, надіслані в офіс прем'єр-міністра, українське посольство, на авіабазу та виробнику зброї, були в схожих коричневих конвертах і адресовані керівникам кожної установи. Джерело також повідомило, що ці пакунки містили розсипчастий порох із механізмом електричного запалювання, який змушував порох горіти, а не вибухати.

За даними Reuters, Верховний суд Іспанії, який спеціалізується на тероризмі, розпочав розслідування.

XS
SM
MD
LG