Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили прокоментували ймовірну атаку на аеродром Бельбек в окупованому Криму


Розміщення бази ППО поруч з аеродромом Бельбек
Розміщення бази ППО поруч з аеродромом Бельбек

Командувач Повітряних сил Микола Олещук у своєму телеграм-каналі прокоментував ймовірну атаку на російський військовий аеродром Бельбек.

«А ви знали, що у складі Повітряних Сил Збройних Сил України є 204 Севастопольська бригада тактичної авіації? Отож, її штатне місце базування – аеродром Бельбек! Українські авіатори обов’язково повернуться додому на рідний аеродром. А зараз дякую всім, хто приєднався до очищення Криму від російської присутності!» – написав Олещук.

Подробиць ймовірного удару він наразі не повідомив.

Раніше місцеві телеграм-канали публікували фото та відео, на яких нібито зафіксовано дим над Севастополем – зокрема, над аеродромом Бельбек.

Читайте також: Росія вивела у Чорне море підводний ракетоносій – ОК «Південь»

Пізніше Міністерство оборони Росії стверджувало, що увечері 31 січня Крим атакували 20 ракет. Згідно з повідомленням, частина уламків нібито збитих українських ракет упала на територію військової частини поблизу Любимівки. Про яку саме частину йдеться, у повідомленні не уточнили.

При цьому російський глава Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що місто нібито було атаковане щонайменше шістьма ракетами. За словами Развожаєва, окрім Любимівки від падінь уламків постраждало 12 будівель у садовому товаристві «Усть-Бельбек».

Кореспондент Крим.Реалії повідомляв, що в Севастополі було чути щонайменше п’ять вибухів. До цього він повідомляв про повітряну тривогу у місті. «Суспільне» писало, що вибухи було чути в місті та в Євпаторійському районі.

Крім того, російські та кримські телеграм-канали повідомляли про вибухи у Феодосії, Раздольному та Гвардійському.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки.

Форум

XS
SM
MD
LG