Доступність посилання

ТОП новини

У Повітряних силах повідомили, звідки війська РФ вночі атакували Київщину і Одещину


Вибух безпілотника в небі над Києвом, 8 травня 2023 року
Вибух безпілотника в небі над Києвом, 8 травня 2023 року

Російські війська у ніч на 8 травня атакували Київщину безпілотниками з північного напрямку – аеродрому Сеща в Брянській області Росії, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.

«У ніч на 8 травня 2023 року противник атакував Київщину ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131… Силами й засобами протиповітряної оборони Повітряне командування «Центр» Повітряних сил, у взаємодії зі складовими Сил оборони України, знищено усі тридцять п’ять Shahed-136/131», – йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах також повідомили, що близько півночі загарбники атакували Одещину із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3.

«Усього здійснено вісім пусків з району мису Тарханкут (окупований Крим). Частина ракет не досягла своїх цілей. Про наслідки влучань, повідомить місцева військова адміністрація», – йдеться в повідомленні.

У ніч на 8 травня влада Києва повідомила про атаку безпілотників, щонайменше п’ятьох постраждалих і руйнування через падіння уламків збитих БПЛА.

За даними оперативного командування «Південь», російські війська в ніч на 8 травня завдали ракетного удару з літаків стратегічної авіації по Одеській області. Ракети типу Х-22 вдарили по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційні зоні на чорноморському узбережжі, спалахнули пожежі, даних про постраждалих не було.

Українська розвідка попереджала про ймовірність російських провокацій з нагоди 9 травня, яке наближається.

XS
SM
MD
LG