Доступність посилання

ТОП новини

У ДСНС розповіли про кількість осередків пожеж на Луганщині


Пожежі в Луганській області забрали життя 11 людей (фото ілюстративне)
Пожежі в Луганській області забрали життя 11 людей (фото ілюстративне)

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що станом на ранок 5 жовтня у Станично-Луганському районі Луганської області продовжується гасіння чотирьох основних осередків, з яких три – локалізовано.

«За попередніми оцінками, орієнтовна площа пройдена вогнем складає понад 20 тисяч гекатарів», – повідомили у ДСНС.

У відомстві зазначили, що під час ліквідації лісових пожеж на території Луганської області загинули 11 людей, постраждали – 18 осіб (у тому числі три рятувальники). Під час гасіння пожеж евакуювали 150 людей.

Читайте також: Спочатку спалахи, потім – вибухи: у Станиці-Луганській розповіли, як почалася пожежа на КПВВ

Масові пожежі спалахнули на вільній частині Луганської області 30 вересня і 1 жовтня. За даними військових, які перебувають на лінії контакту, причиною пожеж стали підпали, які влаштували російські гібридні сили, обстрілюючи пересохлі місцевості трасувальними кулями, які мають і запалювальні можливості. Це офіційно підтвердили 1 жовтня вранці і в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил. Також це підтвердили і в адміністрації Станично-Луганського району.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він не пов’язував би пожежі з обстрілами, і закликав дочекатися висновків експертів.

XS
SM
MD
LG