Доступність посилання

ТОП новини

Грубих порушень правопорядку на «Марші рівності» у Харкові не було – поліція


Правоохоронці кажуть, що участь у заході взяли близько 2 тисяч людей
Правоохоронці кажуть, що участь у заході взяли близько 2 тисяч людей

В управлінні Нацполіції у Харківській області повідомили, що поліцейські не зафіксували грубих порушень правопорядку під час «Маршу рівності» у Харкові 15 вересня.

«У марші взяли участь близько 2000 осіб, серед яких гості міста з інших регіонів держави, представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні», – мовиться в повідомленні поліції Харківщини на сторінці у фейсбуці.

За даними правоохоронців, усі підрозділи харківської поліції працювали у посиленому режимі.

«До охорони публічного порядку були залучені понад 2500 працівників поліції, у тому числі особовий склад з інших регіонів України – спецпризначенці, підрозділи ТОР, військовослужбовці НГУ та курсанти ХНУВС. Також під час маршу працювали групи комунікації та поліція діалогу», – додали в поліції.

Водночас кореспондент «Громадського» телебачення повідомив, що між представниками однієї з ультраправих організацій після завершення «Маршу рівності» в Харкові і учасниками маршу сталася штовханина, в результаті якої постраждали щонайменше двоє учасників акції. Журналіст зазначив, що ініціювали напад праворадикали.

2 вересня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив про намір звернутися до суду щодо заборони проведення цього року маршу ЛГБТІ-форуму «ХарківПрайд», запланованого на 15 вересня.

Наступного дня міжнародні правозахисні організації Amnesty International і Freedom Нouse оприлюднили заяву, у якій закликали владу і поліцію Харкова гарантувати безпеку під час проведення маршу. Пізніше міська влада заявила, що не буде намагатися заборонити ходу.

Цього року «Марші рівності» вже відбулися у низці українських міст, зокрема, у Києві, Одесі, Запоріжжі та Херсоні.

XS
SM
MD
LG