Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура АРК передала до суду справу проти голови району в Криму через колабораціонізм


Дії глави російської адміністрації кваліфіковані як колабораціонізм. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі
Дії глави російської адміністрації кваліфіковані як колабораціонізм. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя передала до суду справу проти голови російської адміністрації Роздольненського району Криму Дениса Олійника. Про це прокуратура повідомила 19 квітня.

Обвинувачений після 2014 року обіймав різні керівні посади в російських органах влади на півострові. Влітку минулого року його призначили спочатку виконувачем обов’язків голови адміністрації Роздольненського району, а пізніше він вступив на посаду повноцінно.

За даними українських правоохоронців, на своїй посаді, серед іншого, Олійник організовував в освітніх закладах заходи щодо територіальної оборони та мобілізації.

Читайте також: У Мін’юсті назвали кількість відкритих справ щодо колабораціонізму

Дії глави російської адміністрації кваліфіковані як колабораціонізм. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Прокуратура не називає імені обвинуваченого, проте, згідно з даними на сайті підконтрольної Росії адміністрації Роздольненського району, поточним головою району є Денис Олійник, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії. Його публічних коментарів з цього приводу немає.

У березні 2023 року прокурор АРК та Севастополя Ігор Поночовний заявив, що стаття Кримінального кодексу України про колабораціонізм має враховувати специфіку анексованого Криму, до неї варто внести уточнення та доповнення.

XS
SM
MD
LG