Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ пропонує провести ревізію мінометів «Молот» через випадки їх розриву


Міномет «Молот» виробляє київський завод «Маяк», який входить до концерну «Укроборонпром»
Міномет «Молот» виробляє київський завод «Маяк», який входить до концерну «Укроборонпром»

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пропонує провести повну ревізію мінометів «Молот» у зв’язку з випадками їх розриву. Луценко сказав про це 27 вересня на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

«Просив би комітет звернутися до Міноборони й «Укроборонпрому» терміново призначити повну ревізію наявних мінометів «Молот» і їх гарантійне обслуговування заводом-виробником», – сказав Луценко.

Також читайте: Люди гинуть, бо «Молот» не доведений до кінця – начальник озброєння Сухопутних військ про новий український міномет

За словами генпрокурора України, слідство опрацьовує кілька версій розриву міномета в липні на Рівненському полігоні, зокрема людський фактор і незадовільний технічний стан цих мінометів.

6 липня під час навчань з бойовою стрільбою на Рівненському полігоні загинули троє військових, ще дев'ять були поранені.

23 вересня двоє українських військовослужбовців були поранені внаслідок розриву міномету «Молот» на території однієї з військових частин у Донецькій області.

Міномет «Молот» виробляє київський завод «Маяк», який входить до концерну «Укроборонпром».

XS
SM
MD
LG