Доступність посилання

ТОП новини

Група протестувальників зайняла будівлю Конгресу США і вимагає припинення вогню в Газі


Поліція Капітолію заявила, що протести всередині будівлі заборонені, і кілька демонстрантів були заарештовані
Поліція Капітолію заявила, що протести всередині будівлі заборонені, і кілька демонстрантів були заарештовані

Щонайменше сто протестувальників зайняли будівлю Конгресу США в середу, закликаючи законодавців та адміністрацію Джо Байдена домагатися припинення вогню в Газі, яка зазнає авіаударів Ізраїлю після нападу бойовиків «Хамасу», повідомляє AFP.

Одягнені в чорні футболки вони тримали великі банери з написом «Припинення вогню» і «Хай живе Газа».

Поліція Капітолію заявила, що протести всередині будівлі заборонені, і кілька демонстрантів були заарештовані.

«Ми попередили протестувальників, щоб вони припинили демонстрацію, і коли вони не підкорилися, ми почали їх арештовувати», – йдеться в заяві поліції Капітолію США в соцмережі X, раніше відомій як твіттер.

Протест організувала єврейська антисіоністська організація «Єврейський голос за мир».

Перед початком сидячої демонстрації сотні людей зібралися на National Mall біля Капітолію, вимагаючи від адміністрації Байдена закликати до припинення вогню.

Президент США Джо Байден, який перебував 18 жовтня з візитом в Ізраїлі, оголосив про виділення гуманітарної допомоги на суму 100 мільйонів доларів для палестинців.

Читайте також: Байден: дані США свідчать про непричетність Ізраїлю до удару по лікарні в Газі

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики «Хамасу» 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Загинули понад 1300 людей, більшість із яких були цивільними. Ізраїль відповів бомбардуваннями Сектора Гази – загинули щонайменше 2670 людей, переважно мирних жителів. Понад мільйон людей покинули свої домівки у той час, як Ізраїль готує масштабну наземну операцію в Газі.

Форум

XS
SM
MD
LG