Доступність посилання

ТОП новини

Російська прокуратура знову просить збільшити вирок кримчанину Приходьку – адвокат


Російська прокуратура вимагає змінити вирок Приходьку на 11 років позбавлення волі
Російська прокуратура вимагає змінити вирок Приходьку на 11 років позбавлення волі

Російська прокуратура подала апеляцію на вирок проукраїнському активісту з Криму Олегу Приходьку, засудженому на п’ять років суворого режиму за звинуваченням у «зберіганні вибухівки та підготовці до теракту», і вимагає змінити його на 11 років позбавлення волі. Про це «Кримській солідарності» повідомив адвокат Сергій Легостов.

Як уточнюється, на засіданні 16 грудня 2020 року в Південному окружному військовому суді російського Ростова-на-Дону прокурор вже вимагав для Приходька 11 років колонії суворого режиму з відбуванням трьох років у в’язниці і штрафом в 200 тисяч рублів.

«Прокуратура дійсно подала апеляційне подання, це їх право, бажають збільшити міру покарання більш, ніж в два рази», – сказав адвокат.

За його словами, захист, в свою чергу, займається підготовкою до доповнення своєї апеляційної скарги. Пізніше військовий апеляційний суд розгляне заяви обох сторін.

Раніше українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова заявила, що стан здоров’я проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька, якого російський суд засудив до п’яти років ув’язнення в колонії суворого режиму, погіршується.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька політичним в’язнем.

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону визнав Приходька винним у зберіганні вибухівки та підготовці до теракту і призначив йому 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першим роком у тюрмі. Захист кримчанина планує оскаржити це рішення.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова засудила вирок.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з «безпідставним політично мотивованим» рішенням російського суду.

XS
SM
MD
LG