Доступність посилання

ТОП новини

Рада ЄС підтримала включення України до зони роумінгу – Федоров


«Команда Мінцифри, НКЕК, оператори та телеком-регулятор працюють, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до зони Roam like at home», сказав Михайло Федоров
«Команда Мінцифри, НКЕК, оператори та телеком-регулятор працюють, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до зони Roam like at home», сказав Михайло Федоров

Рада Європейського союзу підтримала включення України до зони роумінгу, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 18 квітня.

Він назвав це наближенням до мобільного роумінгу з Євросоюзом, який дозколить українцям не сплачувати додаткові збори за зв’язок у Європі, а європейцям – в Україні.

«Рада ЄС схвалила пропозицію та дала зелене світло для двостороннього рішення. Ціни на дзвінки близьким у Європі для українців знизяться. Оператори не списуватимуть по 30 гривень за хвилину розмови. Не треба буде й змінювати SIM-картки під час поїздок Європою. Крім цього, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС», – пояснив Федоров.

Читайте також: В уряді розповіли, яку частку експорту зерна втрачає Україна через заборону трьох країн ЄС

Він зазначив, що фінальне рішення має ухвалити Комітет асоціації Україна – ЄС у торговельному складі.

«Команда Мінцифри, НКЕК, оператори та телеком-регулятор працюють, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до зони Roam like at home», – додав міністр.

Європейська комісія 14 лютого ухвалила пропозицію включити зону вільного телефонного роумінгу до Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG