Доступність посилання

ТОП новини

Рада розгляне відсторонення двох депутаток від 5 засідань


Зокрема, Галину Третьякову хочуть відсторонити за висловлювання про смерть депутата від групи «За майбутнє» Антона Полякова
Зокрема, Галину Третьякову хочуть відсторонити за висловлювання про смерть депутата від групи «За майбутнє» Антона Полякова

Верховна Рада 5 листопада розгляне питання про позбавлення народних депутаток Галини Третьякової зі «Слуги народу» й Ірини Геращенко з «Європейської солідарності» права брати участь у п’яти засіданнях парламенту. Про це йдеться в порядку денному Верховної Ради.

Третьякову хочуть відсторонити за висловлювання про смерть депутата від групи «За майбутнє» Антона Полякова.

Під час засідання Верховної Ради 8 жовтня представники депутатської групи «За майбутнє» заявили, що Третьякова у фракційному чаті «Слуги народу» прокоментувала смерть члена цієї групи Антона Полякова фразою «одним ворогом менше». У Раді засудили такі висловлювання, сама Третьякова заявила, що це «свобода слова».

Зрештою всі фракції парламенту підписали листа до комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту з вимогою відсторонити Третьякову від участі в пленарних засіданнях на п’ять днів.

Ірину Геращенко, за її словами, рекомендують позбавити права участі у п’яти засіданнях через її виступ у 2019 році. Тоді вона порівняла народних депутатів від монобільшості з «зеленими чоловічками».

На своїй сторінці у фейсбуці 4 листопада Геращенко заявила, що ініціатива з відстороненням її від засідань є «виключно бажанням зелених чєловєчків закрити рота опозиції».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG