Доступність посилання

ТОП новини

Радіаційний фон в Україні не змінився через вибух на російському полігоні – ДСНС


Про вибух біля Сєвєродвінська в Архангельській області Росії стало відомо 8 серпня
Про вибух біля Сєвєродвінська в Архангельській області Росії стало відомо 8 серпня

Радіаційний фон в Україні не змінився після вибуху на російському ракетному полігоні поблизу населеного пункту Ньонокса Архангельської області Росії, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Результати вимірювань в період з 10 по 18 серпня свідчать про те, що радіаційний фон в Україні не зазнав ніяких змін, а саме потужність експозиціної дози на всій території України перебуває в своїх звичних межах, у повітряних пробах не виявлено додаткових радіонуклідів, які можуть свідчити про проходження над територією України радіоактивно забруднених мас», – повідомили в ДСНС 20 серпня.

Про вибух в Архангельській області Росії стало відомо 8 серпня. Уночі 10 серпня державна російська корпорація «Росатом» заявила, що під час випробувань вибухнула ракета, у двигуні якої використовувалося радіоактивне ізотопне джерело живлення. Міністерство оборони Росії в першому повідомленні стверджувало, що в атмосферу не потрапили шкідливі речовини. При цьому відділ цивільного захисту адміністрації міста Сєвєродвінськ повідомив, що розташовані в межах міста датчики зафіксували короткочасне підвищення радіаційного фону.

Про стрибок радіації після події повідомляли в адміністрації міста Сєвєродвінськ, але згодом мерія видалила повідомлення.

Внаслідок вибуху загинули щонайменше п'ятеро людей.

На зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном 19 серпня російський лідер Володимир Путін заявив, що загрози через аварію на військовому полігоні під Сєвєродвінськом немає. Підвищення радіаційного фону там теж немає, сказав президент Росії.

XS
SM
MD
LG