Доступність посилання

ТОП новини

Виробник ракет «Кинджал» далі отримує компоненти з Європи – ЗМІ


Російський літак МіГ-31 із ракетою «Кинджал», архівне фото
Російський літак МіГ-31 із ракетою «Кинджал», архівне фото

Корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» (КБМ) з підмосковного міста Коломна, яка виготовляє ракети «Іскандер» і «Кинджал», продовжує отримувати компоненти з Європи та інших країн за допомогою фірм-посередників, повідомляє видання The Insider.

Журналісти зʼясували, що корпорація одержує американські чіпи для ракет із Китаю. Їх закуповує створена 2021 року московська компанія ТОВ «ЕТС Електронікс» у китайської фірми ETC Electronics Limited.

Інші складники ракет КБМ отримує з Європи. Наприклад, камери тепла та холоду імпортуються з Польщі через московську компанію ТОВ «Остек-Тест», а токарні верстати для КБМ закуповує у Німеччині ТОВ «KEB-Рус». Фірми-посередники також закуповують продукцію для КБМ у виробників із Литви, Латвії, Бельгії та Великої Британії.

The Insider звертає увагу, що «Конструкторським бюро машинобудування» керує Сергій Пітіков. Його донька Майя Пітікова, за даними видання, живе неподалік міста Мальме у Швеції. У розмові з журналістами вона заявила, що «путінський режим веде злочинну, криваву, безглузду війну», але від інших коментарів відмовилася.

«Я не готова брати участь у розмові, яка спрямована проти мого батька», – сказала Пітікова.

У вересні видання The Insider повідомило, що з початку повномасштабної війни в Україні з Латвії до Росії імпортували мікросхеми на мільйони євро. За даними видання, продукцію підприємств, створених на базі Ризького заводу напівпровідникових приладів, закуповувало російське ТОВ «Компанія Леста-М», яке постачало латвійські мікросхеми підприємствам військово-промислового комплексу РФ. Ключовим торговим партнером «Леста-М» був Науково-дослідний інститут електронних приладів (НДІЕП), який, серед іншого, брав участь у розробці ракетних комплексів «Кинджал» та «Іскандер».

Форум

XS
SM
MD
LG