Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради підтримав відставку міністра оборони Резнікова – депутат


Раніше сьогодні Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку. Цьому передувала заява Зеленського про заміну міністра оборони
Раніше сьогодні Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку. Цьому передувала заява Зеленського про заміну міністра оборони

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав відставку міністра оборони Олексія Резнікова, повідомив народний депутат з фракції «Голос», перший заступник голови комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Комітет ВРУ з питань оборони підтримав відставку Резнікова з посади Міністра оборони України. 16 «за», 2 утримались», – написав він у телеграмі.

Ірина Фріз з фракції «Європейська солідарність», яка є членом профільного комітету, на своїй сторінці у фейсбук повідомила, що комітет заслухав на своєму засіданні міністра оборони Резнікова та підтримав його заяву про звільнення. В рішенні також йдеться про рекомендацію звіту до 10 хв у Верховній Раді, додала вона.

4 вересня Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади міністра оборони.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив про намір замінити міністра оборони України. За його словами, «міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому». Зеленський заявив, що зараз очолити Міноборони має Рустем Умєров. Президент очікує від парламенту підтримки цієї кандидатури.

Цьому передували повідомлення про можливу відставку міністра оборони України Олексія Резнікова, зокрема, через закупівлі міністерства.

XS
SM
MD
LG