Доступність посилання

ТОП новини

РФ: суд не відпустив під домашній арешт колишнього командувача 58-ї армії


Російський генерал Іван Попов
Російський генерал Іван Попов

235-й гарнізонний військовий суд у столиці РФ Москві на засіданні 27 травня відмовився задовольнити клопотання слідства та відпустити під домашній арешт генерал-майора російської армії Івана Попова. Його звинувачують у шахрайстві в особливо великому розмірі за причетність до продажу металоконструкцій, виділених для будівництва укріплень російської армії в Україні.

Засідання відбувалося в закритому режимі та тривало близько 10 хвилин, повідомив кореспондент «Медіазони». Суддя Андрій Толкаченко не дав пояснень своєму рішенню.

24 травня випустити генерала відмовився 2-й Західний окружний військовий суд, де захист оскаржив арешт Попова.

За версією слідства, генерал-майор причетний до розкрадання у 2023 році понад 1700 тонн виробів металопрокату, закуплених для обладнання інженерних оборонних споруд на лінії фронту в Запорізькій області. Він провину заперечує. Збитки оцінили на суму понад 130 мільйонів рублів.

Як пише газета «Коммерсант», слідство заявляє, що Попов програв 30 мільйонів рублів на тоталізаторі.

Попов – один із кількох високопоставлених військових та чиновників російського міністерства оборони, заарештованих за останній місяць. У різних кримінальних справах заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова, начальника кадрової служби міністерства генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова, заступника начальника Генштабу генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна.

Усі вони заявляють про невинуватість, і всі просили відпустити їх під домашній арешт, посилаючись на свої заслуги перед державою, військові нагороди та позитивні характеристики. Усім їм було відмовлено. Тільки у випадку Попова з клопотанням про помʼякшення арешту зверталося слідство, а не лише захист.

Форум

XS
SM
MD
LG